Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa pasta do pieczywa na bazie gotowanych jajek, ogórków z słodko-kwaśnej zaprawie, majonezu, szczypiorku i czarnego sezamu. Świetnie komponuje się na kanapce z dodatkiem świeżej zieleniny. Przepis pochodzi z 505. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1760
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17785
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2001
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5917
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1760
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17785
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2001
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5917
Składniki
Zacząć od marynaty. Do miseczki wycisnąć sok z limonki. Dodać ocet ryżowy. Posolić i posłodzić.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do zaprawy, wymieszać i odstawić na kilka minut.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Przełożyć do dużej miski i rozgnieść widelcem. Dodać posiekany szczypiorek, majonez i zamarynowane ogórki (bez marynaty). Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać sezam.
Podawać z roszponką i pieczywem. Można udekorować limonką.