Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa pasta do pieczywa na bazie gotowanych jajek, ogórków z słodko-kwaśnej zaprawie, majonezu, szczypiorku i czarnego sezamu. Świetnie komponuje się na kanapce z dodatkiem świeżej zieleniny. Przepis pochodzi z 505. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 442
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3173
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 205
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 442
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3173
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 205
Składniki
Zacząć od marynaty. Do miseczki wycisnąć sok z limonki. Dodać ocet ryżowy. Posolić i posłodzić.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do zaprawy, wymieszać i odstawić na kilka minut.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Przełożyć do dużej miski i rozgnieść widelcem. Dodać posiekany szczypiorek, majonez i zamarynowane ogórki (bez marynaty). Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać sezam.
Podawać z roszponką i pieczywem. Można udekorować limonką.