Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3776

Dodano:

Odsłon: 1607

Pasta doskonale smakuje z krakersami, a także z pieczywem.

Składniki

  • bakłażany 2 sztuki
  • sok z cytryny 1 mała łyżeczka
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • zielona pietruszka
  • margaryna do wysmarowania naczynia
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bakłażany nakłuć widelcem. Włożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Piec około 1 godziny 220 stopni.

  2. Pop upieczeniu bakłażanów jeszcze ciepłe obrać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Zmiksować. Przyprawić solą. Posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń