Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona na gorąco makrela jest pyszna sama w sobie, jednak możesz z niej przygotować świetną pastę, którą posmarujesz kromkę chleba lub użyjesz jako nadzienia do naleśników czy tostów. Aby pasta miała bardziej kremową strukturę, dodaj do niej ulubiony serek topiony. Jeśli ułożysz elementy pasty warstwami i zaserwujesz w formie pierścienia, uzyskasz bardzo efektowną i smaczną przystawkę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 276
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3634
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 276
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3634
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Ogórki pokrój podobnie i przełóż na sitko, by odsączyć je z płynu. Obraną cebulkę poszatkuj. Rozłóż wędzoną rybę, wyjmij kręgosłup i oddziel fragmenty makreli, usuwając ości. Dodatkowo możesz rozgnieść rybę widelcem. Przełóż wszystkie składniki pasty do miski.
Wymieszaj majonez z musztardą lub majonezem i dodaj świeżo mielony pieprz. Polej pastę sosem i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj też sól.
Pokrój bagietkę na kromki. Wykładaj porcję pasty na pieczywo, rozsmaruj, dekoruj ćwiartką jajka, plasterkiem ogórka i ulubioną zieleniną. Podawaj od razu po przygotowaniu.