Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki w ten sposób zamknięte w słoiku przez całą jesień i zimę stanowią przepyszna bazę do zapiekanek, ale mogą być tez wykorzystane do pizzy, pasztecików lub jako farsz do pierożków. Tylko wyobraźnia ogranicza Was w sposobie ich podania. Dla mnie rewelacja!
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Grzyby należny oczyścić i gotować ok 20 min. po czym odcedzić i drobno posiekać lub zmielić w maszynce na dużych oczkach. Marchewkę (w ilości ok. 1/3 objętości grzybów) zetrzeć na tarce a cebulę (2,3 szt.) drobno pokroić i to razem poddusić na patelni aby marchewka zmiękła. Grzyby, marchew i cebule przełożyć do garnka i wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz i sól w ilościach takich by nam smakowało, lecz sugeruję mocniej doprawić, bo po zagotowaniu słoików pasta jest łagodniejsza. Całość zagotować i ciepłe przełożyć do słoików. Gotować ok.25 min.