Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z domowym pasztetem z indyka w pizzowym cieście
papier do pieczenia
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
Do zrumienionej cebuli dodaje się pasztet, doprawia go i przesmaża. Farsz powinien być bardziej wyrazisty.
Ciasto pizzowe jest najłatwiejsze z tych drożdżowych czyli coś dla mnie. Drożdże roztarłam z odrobiną wody i dodałam do mąki, jeszcze sól i oliwa i woda. Drożdże suszone najlepiej rozczynić w ciepłej wodzie i chwilę poczekać. Ciasto wyrobiłam, tak aby nie kleiło się do dłoni. Zostawiłam do wyrośnięcia. Farsz wykłada się na wywałkowane i pocięte płaty ciasta.
Zawinięte paszteciki posmarowałam rozkłóconym jajem i posypałam czarnuszką. Piekłam do zrumienienia około 20 minut.
Smacznego :)