Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakują z barszczykiem czerwonym .
Do mąki włożyć margarynę i posiekać.Do śmietany dodać drożdże,aż się rozpuszczą potem wlać do mąki dodać sól,ocet i jajka.Zagnieść ciasto,rozwałkować.Wycinać kólka i wkładać farsz z kapusty i mięsa lub boczku.
Farsz:ok. 500g. kapusty kiszonej ugotować ostudzić i pokroic.Mięso mielone (30-40 dkg.) podsmażyć na patelni wraz z cebula.Wszystko razem wymięszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz 2:Kapusta kiszona ugotować,ostudzić i drobno pokroić.Kawałek boczku pokroic w kostke i podsmażyć na patelni wraz z cebula doprawic do smaku sola pieprzem lub jarzynką.
Ciasto rozwałkować i wycinać kółka nakładać farsz i zlepiać jak pierogi lub formować wg. gustu np.bułeczki rogaliki lub podłużne paszteciki:wycinamy prostokąty i nakładamy farsz i zwijamy podobnie jak rolade czy krokiety.Gotowe paszteciki układać na blasze posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem.Piec w nagrzanym piekarniku ok.25min do zrumienienia.
Ciasto nadaje sie również do pieczenia na słodko np.rogalików bułeczek itp.do ciasta dodajemy wówczas jeszcze cukier waniliowy i 3łyżki cukru i nadziewamy dowolnym nadzieniem np.marmolada,serem ,czy owocami:jagodami i innymi.
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 323
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17399
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 121
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 134
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 323
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17399
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 121
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 134
Składniki
Do mąki włożyć margarynę i posiekać.Do śmietany dodać drożdże,aż się rozpuszczą potem wlać do mąki dodać sól,ocet i jajka.Zagnieść ciasto,rozwałkować.Wycinać kólka i wkładać farsz z kapusty i mięsa lub boczku.
Farsz:ok. 500g. kapusty kiszonej ugotować ostudzić i pokroic.Mięso mielone (30-40 dkg.) podsmażyć na patelni wraz z cebula.Wszystko razem wymięszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz 2:Kapusta kiszona ugotować,ostudzić i drobno pokroić.Kawałek boczku pokroic w kostke i podsmażyć na patelni wraz z cebula doprawic do smaku sola pieprzem lub jarzynką. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka nakładać farsz i zlepiać jak pierogi lub formować wg. gustu np.bułeczki rogaliki lub podłużne paszteciki:wycinamy prostokąty i nakładamy farsz i zwijamy podobnie jak rolade czy krokiety.Gotowe paszteciki układać na blasze posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem.Piec w nagrzanym piekarniku ok.25min do zrumienienia. Ciasto nadaje sie również do pieczenia na słodko np.rogalików bułeczek itp.do ciasta dodajemy wówczas jeszcze cukier waniliowy i 3łyżki cukru i nadziewamy dowolnym nadzieniem np.marmolada,serem ,czy owocami:jagodami i innymi.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 390
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 318