Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki z kapustą i grzybkami idealnie pasują do barszczu na wigilię, możesz użyć grzybów leśnych lub pieczarek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3873
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3873
Składniki
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości. Odcedź i wystudź, następnie odciśnij.
Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż, następnie dodaj pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem i podsmaż około piętnastu minut.
Kapustę oraz pieczarki z cebulą zmiel w maszynce, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkuj a następnie pokrój na paski około 10 cm, na paski nakładaj farsz, złóż na pół i zlep, uformuj wałek i pokrój na prostokąty dowolnej wielkości.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem.
Piecz około 20-25 minut w temperaturze 180 st. na złoty kolor. Podaj na ciepło lub zimno z barszczem czerwonym.