Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki z kapustą i grzybkami idealnie pasują do barszczu na wigilię, możesz użyć grzybów leśnych lub pieczarek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości. Odcedź i wystudź, następnie odciśnij.
Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż, następnie dodaj pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem i podsmaż około piętnastu minut.
Kapustę oraz pieczarki z cebulą zmiel w maszynce, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkuj a następnie pokrój na paski około 10 cm, na paski nakładaj farsz, złóż na pół i zlep, uformuj wałek i pokrój na prostokąty dowolnej wielkości.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem.
Piecz około 20-25 minut w temperaturze 180 st. na złoty kolor. Podaj na ciepło lub zimno z barszczem czerwonym.