Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne paszteciki na przekąskę do czerwonego barszczu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9953
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2581
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1719
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 644
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3831
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9953
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2581
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1719
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 644
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3831
Składniki
Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę do gyrosa , przełożyć na patelnię i podsmażyć na tłuszczu. Nadzienie przestudzić, wsypać odsączoną kukurydzę, pokrojony drobno ser i dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z cukrem i mlekiem, posolić do smaku i wyrobić ciasto.
Następnie rozwałkować, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulon.
Pokroić w grube plastry i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut na złoty kolor.