Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne paszteciki na przekąskę do czerwonego barszczu.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 226
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1351
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8875
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 226
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1351
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8875
Składniki
Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę do gyrosa , przełożyć na patelnię i podsmażyć na tłuszczu. Nadzienie przestudzić, wsypać odsączoną kukurydzę, pokrojony drobno ser i dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z cukrem i mlekiem, posolić do smaku i wyrobić ciasto.
Następnie rozwałkować, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulon.
Pokroić w grube plastry i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut na złoty kolor.