Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki serowe to doskonały pomysł na szybką przekąskę na ciepło albo jako dodatek do aromatycznej zupy. Mieszanka serów przypadnie do gustu każdemu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1794
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1529
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1944
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1794
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1529
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1944
Składniki
Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni i pokrój je na kwadraty o boku około 8-10 cm.
Wszystkie rodzaje sera zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj w misce. Dodaj odrobinę suszonego tymianku, aby nadać farszowi delikatny, ziołowy aromat.
Na środku każdego kwadratu ciasta ułóż niewielką ilość mieszanki serowej, starając się nie przesadzać z ilością, aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia. Złóż każdy kwadrat na pół, tworząc trójkąt, a następnie dokładnie zlep brzegi. Dociśnij je widelcem, tworząc jednocześnie ozdobne brzegi, aby trójkąty były szczelnie zamknięte. Jajko roztrzep w miseczce i za pomocą pędzelka posmaruj wierzch każdego pasztecika. Posyp je sezamem.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw trójkąty do piekarnika i piecz przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące, a ser w środku dobrze się roztopi.