Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki serowe to doskonały pomysł na szybką przekąskę na ciepło albo jako dodatek do aromatycznej zupy. Mieszanka serów przypadnie do gustu każdemu.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5752
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6834
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 252
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5752
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6834
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 252
Składniki
Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni i pokrój je na kwadraty o boku około 8-10 cm.
Wszystkie rodzaje sera zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj w misce. Dodaj odrobinę suszonego tymianku, aby nadać farszowi delikatny, ziołowy aromat.
Na środku każdego kwadratu ciasta ułóż niewielką ilość mieszanki serowej, starając się nie przesadzać z ilością, aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia. Złóż każdy kwadrat na pół, tworząc trójkąt, a następnie dokładnie zlep brzegi. Dociśnij je widelcem, tworząc jednocześnie ozdobne brzegi, aby trójkąty były szczelnie zamknięte. Jajko roztrzep w miseczce i za pomocą pędzelka posmaruj wierzch każdego pasztecika. Posyp je sezamem.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw trójkąty do piekarnika i piecz przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące, a ser w środku dobrze się roztopi.