Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijny stół w moim domu nie może obyć się bez pasztecików i barszczu. W tym roku zrobiłam paszteciki "na lenia", czyli kupiłam gotowe ciasto i je posmarowałam moim farszem.
Blacha do pieczenia, nóż, łyżka, pędzel do smarowania
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7899
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3143
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7899
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3143
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Dobrze schłodzone ciasto rozwijamy na blasze
Smarujemy równomiernie farszem
Zwijamy 2 razy rulon i odcinamy nożem od reszty
Postępujemy tak trzykrotnie
Kroimy na mniej więcej równe części, które smarujemy mlekiem po wierzchu, a następnie posypujemy sezamem
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni 25 minut na funkcji góra -dół w środkowej części piekarnika.