Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijny stół w moim domu nie może obyć się bez pasztecików i barszczu. W tym roku zrobiłam paszteciki "na lenia", czyli kupiłam gotowe ciasto i je posmarowałam moim farszem.
Blacha do pieczenia, nóż, łyżka, pędzel do smarowania
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 807
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3107
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 807
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3107
Składniki
Dobrze schłodzone ciasto rozwijamy na blasze
Smarujemy równomiernie farszem
Zwijamy 2 razy rulon i odcinamy nożem od reszty
Postępujemy tak trzykrotnie
Kroimy na mniej więcej równe części, które smarujemy mlekiem po wierzchu, a następnie posypujemy sezamem
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni 25 minut na funkcji góra -dół w środkowej części piekarnika.