Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijny stół w moim domu nie może obyć się bez pasztecików i barszczu. W tym roku zrobiłam paszteciki "na lenia", czyli kupiłam gotowe ciasto i je posmarowałam moim farszem.
Blacha do pieczenia, nóż, łyżka, pędzel do smarowania
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 343
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 198
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1605
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 343
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 198
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1605
Składniki
Dobrze schłodzone ciasto rozwijamy na blasze
Smarujemy równomiernie farszem
Zwijamy 2 razy rulon i odcinamy nożem od reszty
Postępujemy tak trzykrotnie
Kroimy na mniej więcej równe części, które smarujemy mlekiem po wierzchu, a następnie posypujemy sezamem
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni 25 minut na funkcji góra -dół w środkowej części piekarnika.