Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijny stół w moim domu nie może obyć się bez pasztecików i barszczu. W tym roku zrobiłam paszteciki "na lenia", czyli kupiłam gotowe ciasto i je posmarowałam moim farszem.
Blacha do pieczenia, nóż, łyżka, pędzel do smarowania
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 205
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1741
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 205
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1741
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Składniki
Dobrze schłodzone ciasto rozwijamy na blasze
Smarujemy równomiernie farszem
Zwijamy 2 razy rulon i odcinamy nożem od reszty
Postępujemy tak trzykrotnie
Kroimy na mniej więcej równe części, które smarujemy mlekiem po wierzchu, a następnie posypujemy sezamem
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni 25 minut na funkcji góra -dół w środkowej części piekarnika.