Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijny stół w moim domu nie może obyć się bez pasztecików i barszczu. W tym roku zrobiłam paszteciki "na lenia", czyli kupiłam gotowe ciasto i je posmarowałam moim farszem.
Blacha do pieczenia, nóż, łyżka, pędzel do smarowania
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1802
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1802
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Dobrze schłodzone ciasto rozwijamy na blasze
Smarujemy równomiernie farszem
Zwijamy 2 razy rulon i odcinamy nożem od reszty
Postępujemy tak trzykrotnie
Kroimy na mniej więcej równe części, które smarujemy mlekiem po wierzchu, a następnie posypujemy sezamem
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni 25 minut na funkcji góra -dół w środkowej części piekarnika.