Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i dość szybkie w przygotowaniu dobre na każdą okazje:wystawne przyjęcie i spotkanie ze znajomymi przy piwie!!!!:))
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 89
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 750
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1646
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 89
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 750
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1646
Składniki
-cebulę kroimy w kostkę, kapustę odsączamy z wody i szatkujemy na mniejsze kawałki -mięso podsmażamy z cebulą i później dodajemy do tego kapustę -całość doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem - ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego kwadraty o długości ok 10 cm -na środek każdego kwadracika nakładamy farsz ,zwijamy i zaklejamy jego boki tak aby powstał prostokąt -tak przygotowane paszteciki smarujemy żółtkiem jaja i delikatnie nakłuwamy w 2-3 miejscach widelcem -pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 15 minut Smaczne na ciepło a także na zimno.Smacznego!!!