Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i dość szybkie w przygotowaniu dobre na każdą okazje:wystawne przyjęcie i spotkanie ze znajomymi przy piwie!!!!:))
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2915
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2915
Składniki
-cebulę kroimy w kostkę, kapustę odsączamy z wody i szatkujemy na mniejsze kawałki -mięso podsmażamy z cebulą i później dodajemy do tego kapustę -całość doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem - ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego kwadraty o długości ok 10 cm -na środek każdego kwadracika nakładamy farsz ,zwijamy i zaklejamy jego boki tak aby powstał prostokąt -tak przygotowane paszteciki smarujemy żółtkiem jaja i delikatnie nakłuwamy w 2-3 miejscach widelcem -pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 15 minut Smaczne na ciepło a także na zimno.Smacznego!!!