Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną szybką przystawkę z ciasta francuskiego, która zdobędzie uznanie Twoich gości i będzie hitem każdej imprezy :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1190
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14789
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 823
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1190
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14789
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 823
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 20 równych prostokątów (ok. 5x8 cm). Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Na każdy kawałek ciasta francuskiego kładziemy pół plasterka żółtego sera i parówkę. Zwijamy ciasto w rurkę tak, aby parówki były nim ściśle owinięte. Paszteciki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy ziarnami sezamu lub makiem. Pieczemy ok. 20 min. aż ciasto się zarumieni.