Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną szybką przystawkę z ciasta francuskiego, która zdobędzie uznanie Twoich gości i będzie hitem każdej imprezy :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 728
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1893
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 420
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 728
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1893
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 420
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 20 równych prostokątów (ok. 5x8 cm). Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Na każdy kawałek ciasta francuskiego kładziemy pół plasterka żółtego sera i parówkę. Zwijamy ciasto w rurkę tak, aby parówki były nim ściśle owinięte. Paszteciki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy ziarnami sezamu lub makiem. Pieczemy ok. 20 min. aż ciasto się zarumieni.