Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną szybką przystawkę z ciasta francuskiego, która zdobędzie uznanie Twoich gości i będzie hitem każdej imprezy :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 20 równych prostokątów (ok. 5x8 cm). Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Na każdy kawałek ciasta francuskiego kładziemy pół plasterka żółtego sera i parówkę. Zwijamy ciasto w rurkę tak, aby parówki były nim ściśle owinięte. Paszteciki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy ziarnami sezamu lub makiem. Pieczemy ok. 20 min. aż ciasto się zarumieni.