Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną szybką przystawkę z ciasta francuskiego, która zdobędzie uznanie Twoich gości i będzie hitem każdej imprezy :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1556
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1309
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1276
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1556
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1309
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1276
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 20 równych prostokątów (ok. 5x8 cm). Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Na każdy kawałek ciasta francuskiego kładziemy pół plasterka żółtego sera i parówkę. Zwijamy ciasto w rurkę tak, aby parówki były nim ściśle owinięte. Paszteciki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy ziarnami sezamu lub makiem. Pieczemy ok. 20 min. aż ciasto się zarumieni.