Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z kapustą i grzybami to idealny dodatek do wigilijnego czerwonego barszczu
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Składniki
Grzyby wkładamy na małego rondelka i zalewamy wrzątkiem by zmiękły – trwa to ok 20 minut. Następnie kroimy je w mniejsze części, wody nie wylewamy. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. W garnku rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę, szklimy.
Kapustę przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą na tyle by odpowiadała nam jej kwaśność. Przekładamy na deskę i drobno kroimy. Dodajemy do cebulki wraz z grzybami i mieszamy. Dodajemy kolejna łyżkę masła i dusimy na małym ogniu ok 20 minut uważając by nic nie przypalić. Dodajemy sól, pieprz, liść laurowy, szczyptę cukru oraz kminek. Mieszamy, wyjmujemy liść laurowy i studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wzdłuż dłuższego boku rozkładamy powstały farsz. Ciasto zwijamy tak by powstała nam rolada z farszem. Następnie ucinamy kawałki rolady, rozkładamy je na papierze do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy majerankiem. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.