Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z kapustą i grzybami to idealny dodatek do wigilijnego czerwonego barszczu
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91029
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38335
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 293
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91029
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38335
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 293
Składniki
Grzyby wkładamy na małego rondelka i zalewamy wrzątkiem by zmiękły – trwa to ok 20 minut. Następnie kroimy je w mniejsze części, wody nie wylewamy. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. W garnku rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę, szklimy.
Kapustę przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą na tyle by odpowiadała nam jej kwaśność. Przekładamy na deskę i drobno kroimy. Dodajemy do cebulki wraz z grzybami i mieszamy. Dodajemy kolejna łyżkę masła i dusimy na małym ogniu ok 20 minut uważając by nic nie przypalić. Dodajemy sól, pieprz, liść laurowy, szczyptę cukru oraz kminek. Mieszamy, wyjmujemy liść laurowy i studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wzdłuż dłuższego boku rozkładamy powstały farsz. Ciasto zwijamy tak by powstała nam rolada z farszem. Następnie ucinamy kawałki rolady, rozkładamy je na papierze do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy majerankiem. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.