Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki z kapustą i grzybami idealne do barszczu czerwonego na wigilię i święta, jak również na inne okazje, można użyć dowolnych grzybów leśnych lub pieczarek.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i pieczarki. Podsmaż do miękkości. Kapustę i pieczarki zmiel w maszynce dopraw solą i pieprzem.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkuj pokrój na szerokie ok.10 cm paski nakładaj farsz, sklejaj ,uformuje wałek i krój ukośnie na prostokąty dowolnej wielkości. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz około 20-25 minut w temperaturze 180 st.