Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska imprezowa, łącząca najlepsze smaki polskiej kuchni. Przepis pochodzi z 467. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 357
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8664
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 357
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8664
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Składniki
Grzyby namoczyć co najmniej kilka godzin wcześniej. Kapustę ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem.
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Dorzucić odcedzone i pokrojone grzyby oraz pokrojone śliwki. Doprawić pieprzem. Wymieszać i odparować (nadzienie powinno być gęste).
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć farsz i skleić ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blasze piekarnika, wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno.