Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska imprezowa, łącząca najlepsze smaki polskiej kuchni. Przepis pochodzi z 467. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
Grzyby namoczyć co najmniej kilka godzin wcześniej. Kapustę ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem.
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Dorzucić odcedzone i pokrojone grzyby oraz pokrojone śliwki. Doprawić pieprzem. Wymieszać i odparować (nadzienie powinno być gęste).
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć farsz i skleić ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blasze piekarnika, wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno.