Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące , szybko się robią i szybko znikają z talerza. W sam raz na Wigilię.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1304
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1304
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Składniki
Grzyby odgotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na oleju.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać do podsmażonych grzybów.
Farsz przekręcić przez maszynkę (sitko o grubych oczkach), dodać bułkę tartą (jeśli grzyby są zbyt luźne) i przyprawy.
Na ciasto ułożyć farsz, zwinąć w rulon a następnie wyciąć ukośne paszteciki. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok.0,5 godz. w temperaturze 180 stopni.
Zamiast grzybów można użyć podsmażonej kapusty kiszonej z suszonymi grzybami. Idealne danie do barszczyku lub rosołu.