Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące , szybko się robią i szybko znikają z talerza. W sam raz na Wigilię.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Grzyby odgotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na oleju.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać do podsmażonych grzybów.
Farsz przekręcić przez maszynkę (sitko o grubych oczkach), dodać bułkę tartą (jeśli grzyby są zbyt luźne) i przyprawy.
Na ciasto ułożyć farsz, zwinąć w rulon a następnie wyciąć ukośne paszteciki. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok.0,5 godz. w temperaturze 180 stopni.
Zamiast grzybów można użyć podsmażonej kapusty kiszonej z suszonymi grzybami. Idealne danie do barszczyku lub rosołu.