Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące , szybko się robią i szybko znikają z talerza. W sam raz na Wigilię.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2226
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101815
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6227
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2226
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101815
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6227
Składniki
Grzyby odgotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na oleju.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać do podsmażonych grzybów.
Farsz przekręcić przez maszynkę (sitko o grubych oczkach), dodać bułkę tartą (jeśli grzyby są zbyt luźne) i przyprawy.
Na ciasto ułożyć farsz, zwinąć w rulon a następnie wyciąć ukośne paszteciki. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok.0,5 godz. w temperaturze 180 stopni.
Zamiast grzybów można użyć podsmażonej kapusty kiszonej z suszonymi grzybami. Idealne danie do barszczyku lub rosołu.