Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was szybką propozycję pasztecików z pieczarkami i cebulką w cieście francuskim, tak wiem to nie są oryginalne na cieście drożdżowym ale jak człowiek zabiegany to taka propozycja jest w sam raz na wieczór Wigilijny
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 82
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 146
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1139
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 82
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 146
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1139
Składniki
Na dużą głęboką patelnię wlać olej i go rozgrzać, następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć ją na lekko rumiany kolor. Jak już cebula jest ładnie podsmażona wtedy dodać pieczarki oczyszczone i pokrojone razem z nóżkami i smażyć je na wolnym ogniu do czasu wyparowania całego soku z pieczarek w międzyczasie smażenia posolić i posypać pieprzem naturalnym według swego smaku. Po dokładnym usmażeniu zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia
W czasie gdy pieczarki stygną przygotować ciasto francuskie, przeciąć go wzdłuż na dwa pasy oraz w poprzek na osiem prostokącików. Następnie brać jeden z prostokątów nakładać na niego sporą ilość pieczarek z cebulką nakryć drugim prostokątem i z każdej ze stron sklejać za pomocą widelca
Przygotowane paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wszystkie posmarować roztrzepanym jajkiem. Nastawić piekarnik na 200 stopni rozgrzać go a następnie wstawić przygotowane pasztecik i piec je przez 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, wyłożyć ostygnięte na talerz
Gotowe pachnące w całym mieszkaniu paszteciki mogą być świetnym dodatkiem do wigilijnego barszczu czy nawet zupy grzybowej lecz to już zależy od państwa kto do czego będzie je zajadał można również zjeść z ulubionym sosem