Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was szybką propozycję pasztecików z pieczarkami i cebulką w cieście francuskim, tak wiem to nie są oryginalne na cieście drożdżowym ale jak człowiek zabiegany to taka propozycja jest w sam raz na wieczór Wigilijny
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117547
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8144
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3047
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117547
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8144
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3047
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Składniki
Na dużą głęboką patelnię wlać olej i go rozgrzać, następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć ją na lekko rumiany kolor. Jak już cebula jest ładnie podsmażona wtedy dodać pieczarki oczyszczone i pokrojone razem z nóżkami i smażyć je na wolnym ogniu do czasu wyparowania całego soku z pieczarek w międzyczasie smażenia posolić i posypać pieprzem naturalnym według swego smaku. Po dokładnym usmażeniu zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia
W czasie gdy pieczarki stygną przygotować ciasto francuskie, przeciąć go wzdłuż na dwa pasy oraz w poprzek na osiem prostokącików. Następnie brać jeden z prostokątów nakładać na niego sporą ilość pieczarek z cebulką nakryć drugim prostokątem i z każdej ze stron sklejać za pomocą widelca
Przygotowane paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wszystkie posmarować roztrzepanym jajkiem. Nastawić piekarnik na 200 stopni rozgrzać go a następnie wstawić przygotowane pasztecik i piec je przez 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, wyłożyć ostygnięte na talerz
Gotowe pachnące w całym mieszkaniu paszteciki mogą być świetnym dodatkiem do wigilijnego barszczu czy nawet zupy grzybowej lecz to już zależy od państwa kto do czego będzie je zajadał można również zjeść z ulubionym sosem