Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis do domu przyniosła moja Sis. Niby drożdżowe, a nie trzeba na nie czekać godzinami:) Idealne do barszczu czerwonego lub grzybowego. Albo po prostu najzwyczajniej na świecie solo:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31456
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 889
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31456
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 889
Składniki
Obrane pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki, smażymy, ąz część soków odparuje. Ściągamy z ognia. Do gorących pieczarek wbijamy 2 jajka i dodajemy bułkę tartą tak aby zabrała wodę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odczekujemy 20 min. żeby wyrosło. Rozwałkowujemy na długi pasek, kładziemy farsz, zawijamy i kroimy w małe paszteciki. Smarujemy dodatkowo po wierzchu jajkiem. Wkłądamy do piekarnika i w temp. ok. 170 stopni pieczemy aż się zrumieni.