Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto szybkie, złociste i niezwykle aromatyczne paszteciki z serem. Idealne na imprezę, do zupy krem, jako przekąska do filmu albo coś na szybko, gdy najdzie cię ochota na coś pysznego. Połączenie kremowego serka ziołowego, intensywnego cheddara i ciągnącej mozzarelli sprawia, że po upieczeniu wnętrze jest miękkie, rozpływające się i pełne smaku. Najlepiej podać je na ciepło, prosto z piekarnika, z ulubionym sosem np. czosnkowym, pomidorowym lub jogurtowym z ziołami. Plusem tego przepisu jest łatwe przygotowanie. Wystarczy rozwinąć jeden blat ciasta, wyłożyć farsz i przykryć go drugim. Dopiero po upieczeniu możesz pokroić całość w dowolne kształty.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
W misce połącz serek kanapkowy z tartym cheddarem i mozzarellą. Dodaj szczyptę suszonej bazylii i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita, aromatyczna masa serowa.
Rozwiń ciasto francuskie na blacie. Nałóż cały farsz, zostawiając pół centymetra od brzegów. Przykryj drugą częścią ciasta francuskiego i zlep brzegi. W miseczce roztrzep żółtko z mlekiem. Posmaruj nim całe ciasto i posyp sezamem.
Piecz w 200°C przez 20 minut aż zrobi się złote. Wtedy podziel je na mniejsze paszteciki z serem, idealne do podania do zupy.