Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14083
Dodano: 28.08.2014
Odsłon: 15706
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
mięso i cebulę pokroić w gruba kostkę i podsmażyć na patelni,dodać grzybka suszonego,listki laurowe ,ziele angielskie,podlac wodą i dusic do miekkości
wątróbkę usmażyć oddzielnie i dodać do reszty mięsa,miękkie mięso wyjąc i wystudzić
śliwki i rodzynki zalać wódką lub koniakiem na 15-20 minut
mięso zemleć razem ze śliwkami i rodzynkami 3 razy,dodać jajka ,imbir,sól,pieprz i pozostały alkohol z moczenia śliwek,wszystko mieszamy dokładnie
Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia,włożyć mięso ,piec ok.1-1,20 godziny w temperaturze 150-180 stopni
Pasztet jest lekko słodki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 19 października 2014Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis i z pewnością smaczny ten pasztet:-) do wypróbowania :-)8 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 28 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Mnie też się bardzo podoba,chętnie bym go spróbowała,uwielbiam śliwki i rodzynki i na pewno by mi smakował -)9 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Mnie się bardzo podoba ten pasztet, napisz jedynie ile dokładnie to jest małe opakowanie śliwek i rodzynek, przeważnie pakują najmniej po 100g, czy o takie chodziło ? Odpowiedzi: 2 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz