Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 982

Dodano:

Odsłon: 436

Pasztet z wątróbki drobiowej z herbatnikami i garścią orzechów laskowych

Składniki

  • ½ kg - wątróbki drobiowej
  • 200 g - masła
  • 5 łyżek - sosu sojowego
  • pieprz
  • 100 g - herbatników
  • garść orzechów laskowych
  • kilka gałązek oregano do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet drobiowy z herbatnikami

Przygotowanie

  1. Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.

  2. Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.

  3. Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.

  4. Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń