Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż domowy pasztet. Jest smaczny, łatwy w przygotowaniu. Pyszny jako dodatek do kanapek. Idealnie komponuje się z korniszonkami, marynowanymi grzybkami lub buraczkami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4233
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11575
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4233
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11575
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnku razem z oczyszczonymi warzywami. Wlewamy wodę, tak aby przykryła zawartość, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz grzybki. Całość gotujemy do miękkości 1,5-2 godzin. Po ugotowaniu, cebulę i przyprawy wyrzucamy, resztę składników mielimy w maszynce. Do zmielenia dodajemy bułkę namoczoną w wywarze z gotowania, a następnie odciśniętą. Masę doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową. Dodajemy jajka i wyrabiamy. Powstałą masę przekładamy do prostokątnej formy do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na godzinę. Gotowy pasztet studzimy, najlepiej wyjąć go z formy następnego dnia.