Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż domowy pasztet. Jest smaczny, łatwy w przygotowaniu. Pyszny jako dodatek do kanapek. Idealnie komponuje się z korniszonkami, marynowanymi grzybkami lub buraczkami.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1439
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1120
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2172
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1439
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1120
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2172
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnku razem z oczyszczonymi warzywami. Wlewamy wodę, tak aby przykryła zawartość, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz grzybki. Całość gotujemy do miękkości 1,5-2 godzin. Po ugotowaniu, cebulę i przyprawy wyrzucamy, resztę składników mielimy w maszynce. Do zmielenia dodajemy bułkę namoczoną w wywarze z gotowania, a następnie odciśniętą. Masę doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową. Dodajemy jajka i wyrabiamy. Powstałą masę przekładamy do prostokątnej formy do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na godzinę. Gotowy pasztet studzimy, najlepiej wyjąć go z formy następnego dnia.