Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż domowy pasztet. Jest smaczny, łatwy w przygotowaniu. Pyszny jako dodatek do kanapek. Idealnie komponuje się z korniszonkami, marynowanymi grzybkami lub buraczkami.
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 196
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 270
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 891
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 237
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 196
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 270
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 891
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 237
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnku razem z oczyszczonymi warzywami. Wlewamy wodę, tak aby przykryła zawartość, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz grzybki. Całość gotujemy do miękkości 1,5-2 godzin. Po ugotowaniu, cebulę i przyprawy wyrzucamy, resztę składników mielimy w maszynce. Do zmielenia dodajemy bułkę namoczoną w wywarze z gotowania, a następnie odciśniętą. Masę doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową. Dodajemy jajka i wyrabiamy. Powstałą masę przekładamy do prostokątnej formy do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na godzinę. Gotowy pasztet studzimy, najlepiej wyjąć go z formy następnego dnia.