Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż domowy pasztet. Jest smaczny, łatwy w przygotowaniu. Pyszny jako dodatek do kanapek. Idealnie komponuje się z korniszonkami, marynowanymi grzybkami lub buraczkami.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 102
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 138
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 125
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 102
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 138
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnku razem z oczyszczonymi warzywami. Wlewamy wodę, tak aby przykryła zawartość, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz grzybki. Całość gotujemy do miękkości 1,5-2 godzin. Po ugotowaniu, cebulę i przyprawy wyrzucamy, resztę składników mielimy w maszynce. Do zmielenia dodajemy bułkę namoczoną w wywarze z gotowania, a następnie odciśniętą. Masę doprawiamy solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową. Dodajemy jajka i wyrabiamy. Powstałą masę przekładamy do prostokątnej formy do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na godzinę. Gotowy pasztet studzimy, najlepiej wyjąć go z formy następnego dnia.