Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i bardzo prosty pasztet rybny nie tylko na wigilijny stół. Smakuje zawsze, ale prezentuje się lepiej jeśli zastosujemy ryby w różnych kolorach. U mnie raki rzeczne są bardzo popularne i są dostępne w każdym sklepie rybnym, ale można także użyć krewetek lub nawet z nich całkiem zrezygnować. Można także użyć foremek o innych kształtach i dowolnie ułożyć warstwy - w tym wypadku fantazja nie zna granic.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22816
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15234
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4923
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45845
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22816
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15234
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4923
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45845
Składniki
Posiekac filet z lososia i zblendowac z 1 bialkiem i odrobina smietany. Tak samo postepowac z filetem okonia, a nastepnie wlozyc dwie masy do lodówki na 30 minut. Ponownie zblendowac dodajac 2 lyzki smietany do kazdej masy i powtórzyć tak 3 razy, aż 500 g masy rybnej bedzie zawierac około 200 ml smietany. Jeśli smietana zostanie dodana od razu, wówczas masa nie bedzie kremowa po upieczeniu. Obydwie masy doprawiamy sola i pieprzem, do bialej dodajemy jeszcze koper. Natluszczona foremke wykladamy pistacjami i plastrami wedzonego lososia i wkladamy do niej kolejne warstwy rybne wg. uznania, srodkowa warstwe wypelniamy miesem raków lub krewetkami. Piec w kapieli wodnej w piekarniku (160° C) przez ok.60 minut. Po wyjeciu przycisnac wierzch deseczka z ciezarem az do nastepnego dnia, aby paszet pozostal zwarty.
Podawac na zimno. lub lekko cieply.
Inna wersja z innej foremki.