Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z cukini

Pasztet z cukini

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1001

Dodano:

Odsłon: 4729

Idealny na kanapki.

Składniki

  • 3 szklanki obranej i startej na tarce o grubych oczkach cukinii
  • 20 dag sera żółtego – startego
  • 3 cebule drobno pokrojone
  • ½ szklanki oleju
  • 1 ½ szklanki bułki tartej
  • 3 jajka
  • garść pokrojonej natki pietruszki
  • Pieprz, sól
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię, ser, cebulę, olej, bułkę tartą , przyprawy i żółtka razem wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.

  2. Przełożyć do foremki i piec ok 1 ½ godziny w temp. 180 st. C.


    *Jeżeli cukinia puściła dużo soku to możemy go odlać.
    Bułkę tartą można połączyć z kaszą manną, w proporcji 1 szkl. - 1 szkl.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń