Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu

Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18528

Dodano:

Odsłon: 2134

Kolejny przepis na potrawę Wigilijną. Pasztet jest super.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby dokładnie opłukać, zalać wodą i pozostawić do następnego dnia, po czym ugotować do miękkości. Bułkę tartą zalać śmietaną, wymieszać i odstawić na pół godziny. Grzyby zmielić razem z cebulą, połączyć z namoczoną bułką tartą, orzechami, jajkami, przyprawami do smaku.

  2. Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej formy keksowej.

  3. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Super potrwa na stół Wigilijny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń