Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z kaszą i indykiem

Pasztet z kaszą i indykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13544

Dodano:

Odsłon: 1893

Bardzo lubię takie domowe pasztety,a ten kaszą i grzybami jest naprawdę dobry.

Składniki

  • udziec indyczy 1 kg
  • kasza jęczmienna ugotowana 2 szklanki
  • suszone grzyby (borowiki) 6
  • wątróbka drobiowa 20 dkg
  • marchew 2
  • seler (korzeń) kawałek
  • korzeń pietruszki 1
  • por kawałek
  • cebula 1
  • wędzony boczek kilka plasterków
  • gałka muszkatolowa 1 łyżeczka
  • jajka 2
  • pieprz,sól do smaku
  • zioła prowansalskie 2 łyżeczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z kaszą i indykiem

Przygotowanie

  1. udziec ugotować wraz z warzywami,wątróbkę udusić na maśle,grzyby ugotować

  2. miękkie mięso ,wątróbkę,grzyby i warzywa zemleć dwa razy,dodać jajka,kaszę,przyprawy

  3. masę dokładnie wymieszać i wlożyć do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką

  4. na wierzchu pasztetu ułożyć plasterki boczku,piec 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni,podawać na zimno z sosem tatarskim,chrzanem lub żurawiną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 23 kwietnia 2014 Przepis i wykonanie jak zawsze na "6",pozdrawiam serdecznie dawno pani nie było .

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 22 kwietnia 2014 Musi być pyyyszneee :) przepis wykorzystam jeszcze w tym tygodniu :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń