Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa jak mam robiła je w piątek. Piątek był w moim rodzinnym domu dniem bez mięsa ... Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Składniki
Na początku robimy rozczyn. W 1/2 szklance ciepłego mleka (nie gorącego) mieszamy drożdże z 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Następnie odstawiamy rozczyn na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (szybko rosną). Do plastikowej miski wsypujemy resztę mąki, cukier waniliowy, resztę cukru, sól oraz jajka. Jak szklanka z rozczynem będzie pełna, przelewamy go do miski i mieszamy drewnianą łyżką wszystkie składniki, dopóki się nie połączą na idealną masę. W czasie mieszania dolewaj mleka (musi mieć temperaturę pokojową). Konsystencja powinna być nie za rzadka, nie za gęsta. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia minimum 30 minut. Czekamy, aż ciasto urośnie tak, że wypełnij miskę. Na patelni rozgrzewamy olej (ale nie za bardzo). Pempuchy kładziemy na paleni (kładziemy zamoczoną w zimnej wodzie łyżką) i smażymy z obu stron na średnim ogniu aż się zarumienią. Posypujemy je cukrem pudrem przed podaniem, smacznego!