Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pieczarki umyć,oderwać korzonki a kapelusze posolić i odstawić.Korzonki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i zrumienić na maśle.Ugotować 3 jajka na twardo,po ostygnięciu również zetrzeć na tarce i wymieszać z usmażonymi korzonkami.Parę łodyżek natki pietruszki drobno posiekać dodać do farszu,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Farszem wypełnić pieczarki lekko ubijając łyżeczką i wyrównując do brzegów kapelusza.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano,w większej ilości oleju.Najlepiej smakują podane z frytkami.Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 26 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo dobrze smakują takie pieczarki,pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz