Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17999
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17999
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Pieczarki umyć,oderwać korzonki a kapelusze posolić i odstawić.Korzonki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i zrumienić na maśle.Ugotować 3 jajka na twardo,po ostygnięciu również zetrzeć na tarce i wymieszać z usmażonymi korzonkami.Parę łodyżek natki pietruszki drobno posiekać dodać do farszu,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Farszem wypełnić pieczarki lekko ubijając łyżeczką i wyrównując do brzegów kapelusza.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano,w większej ilości oleju.Najlepiej smakują podane z frytkami.Smacznego!