Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4682
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4682
Składniki
Pieczarki umyć,oderwać korzonki a kapelusze posolić i odstawić.Korzonki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i zrumienić na maśle.Ugotować 3 jajka na twardo,po ostygnięciu również zetrzeć na tarce i wymieszać z usmażonymi korzonkami.Parę łodyżek natki pietruszki drobno posiekać dodać do farszu,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Farszem wypełnić pieczarki lekko ubijając łyżeczką i wyrównując do brzegów kapelusza.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano,w większej ilości oleju.Najlepiej smakują podane z frytkami.Smacznego!