Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane z wersji wege z serem feta i przyprawami. Możecie przyrządzić je na grillu elektrycznym, w piekarniku lub na patelni. Banalnie proste i mega smaczne.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, pozbywamy się trzonków, które drobno siekamy (posłużą nam do nadzienia) Kapelusze przekładamy na papierowy ręcznik.
Fetę rozgniatamy widelcem i mieszamy z twarożkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sera wraz z posiekanymi trzonkami pieczarek. Na koniec siekamy tymianek i przekładamy do serowej masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Faszerujemy kapelusze pieczarek. Na górę dajemy odrobinę masła. Faszerowane pieczarki posypujemy natką pietruszki.
Pieczarki umieszczamy na rozgrzanym grillu elektrycznym, patelni lub w nagrzanym piekarniku. Po 10-15 minutach przekąska jest gotowa do jedzenia.