Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane z wersji wege z serem feta i przyprawami. Możecie przyrządzić je na grillu elektrycznym, w piekarniku lub na patelni. Banalnie proste i mega smaczne.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47745
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165604
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 397
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47745
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165604
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 397
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 101
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, pozbywamy się trzonków, które drobno siekamy (posłużą nam do nadzienia) Kapelusze przekładamy na papierowy ręcznik.
Fetę rozgniatamy widelcem i mieszamy z twarożkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sera wraz z posiekanymi trzonkami pieczarek. Na koniec siekamy tymianek i przekładamy do serowej masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Faszerujemy kapelusze pieczarek. Na górę dajemy odrobinę masła. Faszerowane pieczarki posypujemy natką pietruszki.
Pieczarki umieszczamy na rozgrzanym grillu elektrycznym, patelni lub w nagrzanym piekarniku. Po 10-15 minutach przekąska jest gotowa do jedzenia.