Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki po hiszpańsku są kolorowe, pełne smaku i ziół. Danie nabiera słonecznego charakteru, dlatego doskonale sprawdza się jako ciepła przekąska albo kolacja.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2024
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3254
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1892
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2024
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3254
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1892
Składniki
Umyj pieczarki, odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Kapelusze odstaw, będą później nadziewane. Nóżki posiekaj drobno
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w drobną kostkę. Na maśle podsmaż cebulę, posiekane nóżki pieczarek i paprykę. Dodaj kukurydzę, dopraw solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dodaj na koniec koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj, aby farsz był gęsty i spójny.
Kapelusze pieczarek wypełnij farszem, lekko dociskając. Posyp startym serem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj ok. 10 minut aż ser się rozpuści i lekko zrumieni.
Na koniec na każdej pieczarce umieść jajko. Wstaw ponownie do piekarnika i poczekaj aż białko się zetnie, a żółtko będzie półpłynne. Podawaj od razu po wyciągnięciu.