Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki portobello faszerowane serem pleśniowym i gruszką z dodatkiem cząbru

Pieczarki portobello faszerowane  serem pleśniowym i gruszką z dodatkiem cząbru

Autor:

Przepisów i artykułów: 874 Ocena: 16766

Dodano:

Odsłon: 6465

Połączenie sera pleśniowego ze słodką gruszką i w towarzystwie "dużych" pieczarek portobello sprawdziło się wybornie. PS. lepiej użyć gruszki jak najmniej soczyste.

Składniki

  • 2 gruszki
  • 70 g sera pleśniowego gorgonzola
  • cząber- świeże listki
  • 2 duże pieczarki portobello
  • pieprz
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser pleśniowy starłem na tarce. Wstawiłem do lodówki.
    Gruszki obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Odcisnąłem nadmiar soku.
    Wymieszałem z serem i listkami cząbru, doprawiłem pieprzem.

    Pieczarki opłukałem, osuszyłem, wyciąłem nóżki. Oprószyłem solą.
    Rozgrzałem piekarnik w temperaturze 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłem pieczarki kapeluszami do góry. Wstawiłem do piekarnika, podpiekłem ok. 10 minut, po tym czasie odwróciłem je i ponownie przypiekałem ok. 10 minut.
    Po tym czasie wyjąłem je, napełniłem farszem „z górką”. Ponownie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 03 marca 2017 portobello są pyszne, czekają w lodówce :)
dotąd nadzienie stosowałam inne, bo ser pleśniowy mam na "zakazanej Liście", ale pomysł farszu tak mi się podoba, że wykorzystam dla gości
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 22 grudnia 2016 ooo..tak...zdecydowanie chcę ;-))) pyszności takie,że aż kubły smakowe wariująąą ;-)))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń