Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera pleśniowego ze słodką gruszką i w towarzystwie "dużych" pieczarek portobello sprawdziło się wybornie. PS. lepiej użyć gruszki jak najmniej soczyste.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22182
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22182
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Składniki
Ser pleśniowy starłem na tarce. Wstawiłem do lodówki. Gruszki obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Odcisnąłem nadmiar soku. Wymieszałem z serem i listkami cząbru, doprawiłem pieprzem. Pieczarki opłukałem, osuszyłem, wyciąłem nóżki. Oprószyłem solą. Rozgrzałem piekarnik w temperaturze 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłem pieczarki kapeluszami do góry. Wstawiłem do piekarnika, podpiekłem ok. 10 minut, po tym czasie odwróciłem je i ponownie przypiekałem ok. 10 minut. Po tym czasie wyjąłem je, napełniłem farszem „z górką”. Ponownie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem ok. 20 minut.