Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w serowym cieście to świetna propozycja na imprezową przekąskę – zarówno na Sylwestra, jak i na różne wydarzenia rodzinne czy spotkania ze znajomymi. Panierka z parmezanem jest przyjemnie chrupka i skrywa śmietankowe i dobrze doprawione wnętrze. Całość jest szybka w przygotowaniu i bardzo prosta. Grzyby rozpływają się w ustach. Z pewnością pierwsze znikną z talerzy na każdej imprezie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 77
Dziś do pracy.
Odsłon: 102
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 89
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15379
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 290
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 77
Dziś do pracy.
Odsłon: 102
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 89
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15379
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 290
Składniki
W misce wymieszaj serek śmietankowy z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pieczarki oczyść wilgotnym ręcznikiem papierowym. Obtocz je w serku śmietankowym z przyprawami.
Do osobnych miseczek przełóż: mąkę wymieszaną z parmezanem, rozbełtane jajka, bułkę tartą. Każdą pieczarkę obtaczaj najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Olej rozgrzej we frytkownicy lub wysokim garnku do temperatury 190 st. Celsjusza. Pieczarki smaż partami, po ok. 5-6 sztuk na złoty kolor. Trwa to ok. 2 minut na partię. Gotowe grzyby odkładaj na papierowy ręcznik, by oddały nadmiar tłuszczu. Pieczarki w serowym cieście podawaj na ciepło, z ulubionym sosem lub dipem.