Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w serowym cieście to rewelacyjna przekąska, która zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem na różnego rodzaju imprezach. Można podawać je solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jako dodatek do dań obiadowych.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2010
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2010
Składniki
Pieczarki dokładnie umyj, odetnij nóżki. Grzyby osusz.
Ser żółty zetrzyj na tarce.
Do miski wbij jajka, dodaj starty ser, mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Do głębokiego talerza syp bułkę tartą.
Pieczarki obtocz w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Pieczarki smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.
Usmażone pieczarki w serowym cieście przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.