Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w serowym cieście to rewelacyjna przekąska, która zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem na różnego rodzaju imprezach. Można podawać je solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jako dodatek do dań obiadowych.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85041
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2357
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9872
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3725
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6967
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85041
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2357
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9872
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3725
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6967
Składniki
Pieczarki dokładnie umyj, odetnij nóżki. Grzyby osusz.
Ser żółty zetrzyj na tarce.
Do miski wbij jajka, dodaj starty ser, mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Do głębokiego talerza syp bułkę tartą.
Pieczarki obtocz w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Pieczarki smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.
Usmażone pieczarki w serowym cieście przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.