Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w serowym cieście to rewelacyjna przekąska, która zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem na różnego rodzaju imprezach. Można podawać je solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jako dodatek do dań obiadowych.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Pieczarki dokładnie umyj, odetnij nóżki. Grzyby osusz.
Ser żółty zetrzyj na tarce.
Do miski wbij jajka, dodaj starty ser, mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Do głębokiego talerza syp bułkę tartą.
Pieczarki obtocz w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Pieczarki smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.
Usmażone pieczarki w serowym cieście przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.