Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w serowym cieście to rewelacyjna przekąska, która zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem na różnego rodzaju imprezach. Można podawać je solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jako dodatek do dań obiadowych.
Prosta w przygotowaniu, przepyszna banica z kuchni bułgarskiej.
Odsłon: 36
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 117
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 121
Prosta w przygotowaniu, przepyszna banica z kuchni bułgarskiej.
Odsłon: 36
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 117
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 121
Składniki
Pieczarki dokładnie umyj, odetnij nóżki. Grzyby osusz.
Ser żółty zetrzyj na tarce.
Do miski wbij jajka, dodaj starty ser, mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Do głębokiego talerza syp bułkę tartą.
Pieczarki obtocz w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Pieczarki smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.
Usmażone pieczarki w serowym cieście przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.