Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z piersi z kurczaka z paprykami w trzech kolorach z dodatkiem marchewki lub pieczarek(jak kto woli) nadaje się na zimno do kanapek jak i na ciepło z dowolnym sosem
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Mięso myje osuszam i miele w malakserze,zmielone mięso wkładam do miski. Wszystkie warzywa kroje na ćwiartki i wrzucam do malaksera i dosłownie małą chwilę miksuje żeby wyszła drobna kosteczka. Tak zmiksowane dodatki przekładam do mięsa,wsypuje wszystkie przyprawy,wbijam jajka i całość dokładnie mieszam. Nastawiam piekarnik na 220 stopni. Całość przekładam do foremki 30/12cm wyłożoną folią aluminiową i wkładam do piekarnika na około 50 min. Można spożywać na ciepło z sosem albo schłodzone do kanapek.