Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczeń drobiowa z papryką

pieczeń drobiowa z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 463

Dodano:

Odsłon: 2697

Danie z piersi z kurczaka z paprykami w trzech kolorach z dodatkiem marchewki lub pieczarek(jak kto woli) nadaje się na zimno do kanapek jak i na ciepło z dowolnym sosem

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1kg.
  • pół papryki zielonej
  • pół papryki żółtej
  • pół papryki czerwonej
  • cebula 1szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • marchew 1szt, lub 2 pieczarki
  • jajka 2 szt. całe
  • Pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • Pieprz 1 łyżka
  • przyprawa do gyrosa lub do grilla 1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myje osuszam i miele w malakserze,zmielone mięso wkładam do miski.
    Wszystkie warzywa kroje na ćwiartki i wrzucam do malaksera i dosłownie małą chwilę miksuje żeby wyszła drobna kosteczka.
    Tak zmiksowane dodatki przekładam do mięsa,wsypuje wszystkie przyprawy,wbijam jajka i całość dokładnie mieszam.
    Nastawiam piekarnik na 220 stopni.
    Całość przekładam do foremki 30/12cm wyłożoną folią aluminiową i
    wkładam do piekarnika na około 50 min.
    Można spożywać na ciepło z sosem albo schłodzone do kanapek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka12 24 czerwca 2014 Pieczeń wygląda smaczniutko. Zabieram do zrobienia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 21 czerwca 2014 Doskonala pieczen, smaczna i zdrowa, duzo lepsza od kazdej wedliny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń