Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie, ostatnio ochota na pieczeń rzymską. Zrobiłam i wyszła pyszna, cudownie pachnąca. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się domową wędliną.
Mięso zmielić, razem z czosnkiem.
Dodać sól peklową i przyprawy. Dobrze wymieszać.
Wstawić do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na noc.
Następnie mięso wyciągać z lodówki. Jeśli trzeba, to jeszcze doprawić.
Dodać jajka i bułkę tartą. Dobrze wymieszać i chwilę wyrobić ręką.
Tak przygotowane mięso, przełożyć do keksówki, wyłożonej folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Wierzch przykryć folią aluminiową i piec 40 minut.
Po tym czasie, odkryć mięso i piec jeszcze 20-30 minut.
Pyszne nie tylko na obiad ,ale również na zimno zamiast sklepowej chemii.Prze...
Odsłon: 12240
Pieczeń rzymska to inny, zdrowszy sposób na podanie kotletów mielonych. Piecz...
Odsłon: 14669
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 89
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 198
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 89
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 198
Składniki
Mięso zmielić, razem z czosnkiem. Dodać sól peklową i przyprawy. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na noc. Następnie mięso wyciągać z lodówki. Jeśli trzeba, to jeszcze doprawić. Dodać jajka i bułkę tartą. Dobrze wymieszać i chwilę wyrobić ręką. Tak przygotowane mięso, przełożyć do keksówki, wyłożonej folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Wierzch przykryć folią aluminiową i piec 40 minut. Po tym czasie, odkryć mięso i piec jeszcze 20-30 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kiełbasa z dziczyzny z dodatkiem świeżych ziaren kolendry
Przekąski
Mięsna zapiekanka " Zielony ludzik "
Przekąski
Meksykańskaie placuszki z cukinii i kukurydzy
Przekąski
Roladki z twarożkiem. Super na śniadania i imprezy.
Kiełbasa z dziczyzny z dodatkiem świeżych ziaren kolendry
Wyborna domowa wędlina której smak podkreślają ziarna świeżej kolendry.
Odsłon: 10
Mięsna zapiekanka " Zielony ludzik "
Zapiekanki mięsno-warzywne to moja specjalność. Idealne na ciepło i zimno, do...
Odsłon: 111