Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego idealna jako danie obiadowe lub domowa wędlina na zimno.
Mięso wieprzowe zmieliłam razem z cebulą w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko (użyłam bardzo małego). Dodałam majonez, musztardę, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę mięsną. Niedużą foremkę keksówkę natłuściłam masłem i obsypałam bułką tartą. Przełożyłam do niej masę mięsną, ugniatając ją dobrze palcami. Foremkę z mięsem wstawiłam do piekarnika i piekłam około godziny w temperaturze 180 stopni. Wierzch pieczeni powinien być dobrze zarumieniony. Po upieczeniu pieczeń wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w foremce na metalowej kratce. Pieczeń po wystudzeniu wyciągnęłam z formy, owinęłam w folię aluminiową i schłodziłam w lodówce. Schłodzoną pokroiłam na plasterki jak wędlinę. Pieczeń można też podać zaraz po upieczeniu, na gorąco, jako pieczeń obiadową np. z frytkami czy ziemniakami i surówką.
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 18
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 248
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2523
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 30
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 18
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 248
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2523
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 30
Składniki
Mięso wieprzowe zmieliłam razem z cebulą w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko (użyłam bardzo małego). Dodałam majonez, musztardę, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę mięsną. Niedużą foremkę keksówkę natłuściłam masłem i obsypałam bułką tartą. Przełożyłam do niej masę mięsną, ugniatając ją dobrze palcami. Foremkę z mięsem wstawiłam do piekarnika i piekłam około godziny w temperaturze 180 stopni. Wierzch pieczeni powinien być dobrze zarumieniony. Po upieczeniu pieczeń wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w foremce na metalowej kratce. Pieczeń po wystudzeniu wyciągnęłam z formy, owinęłam w folię aluminiową i schłodziłam w lodówce. Schłodzoną pokroiłam na plasterki jak wędlinę. Pieczeń można też podać zaraz po upieczeniu, na gorąco, jako pieczeń obiadową np. z frytkami czy ziemniakami i surówką.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 99
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 135