Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj się na kulinarny majstersztyk, który zachwyci twoich gości podczas świątecznego obiadu! Ta drobiowa pieczeń z suszonymi pomidorami i fetą to danie, które nie tylko pięknie prezentuje się na stole, ale przede wszystkim doskonale smakuje. Będzie doskonałą alternatywą dla tradycyjnych pasztetów i wędlin.
Keksówka o długości 35 cm
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2155
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 126
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 214
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2155
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 126
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 214
Składniki
Boczek drobno posiekaj.
Dodaj do niego oba rodzaje mielonego mięsa, jajko, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
Suszone pomidory pokrój w niezbyt cienkie paski. Fetę pokrój w średniej wielkości kostkę. Oba składniki dodaj do masy mięsnej, a następnie delikatnie wymieszaj, tak aby nie rozdrobnić zbyt mocno sera.
Keksówkę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przełóż do niej mięso. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut. Po upieczeniu odstaw pieczeń z suszonymi pomidorami do wystygnięcia.