Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nachodzi mnie ochota na małą przekąskę, nie sięgam po chipsy czy paluszki. Znalazłam ich zdrowszą alternatywę, którą nie tylko robię sama w domu ale mam pewność, że zjadając ją dbam o swoje zdrowie. Pieczona ciecierzyca – zwana przez moje dzieci ciecierzycowymi „orzeszkami” – jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Ciecierzycę odlewamy z zalewy, płuczemy w razie potrzeby na sicie pod kranem. Odsączamy. Przekładamy ją do miski i dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy dokładnie tak aby przyprawy otuliły wszystkie kuleczki ciecierzycy. Wsypujemy wszystko na dużą blachę (ja dodatkowo wykładam ją papierem do pieczenia) i równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 35-40 minut. W międzyczasie kilkukrotnie mieszamy Studzimy.