Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nachodzi mnie ochota na małą przekąskę, nie sięgam po chipsy czy paluszki. Znalazłam ich zdrowszą alternatywę, którą nie tylko robię sama w domu ale mam pewność, że zjadając ją dbam o swoje zdrowie. Pieczona ciecierzyca – zwana przez moje dzieci ciecierzycowymi „orzeszkami” – jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 958
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Ciecierzycę odlewamy z zalewy, płuczemy w razie potrzeby na sicie pod kranem. Odsączamy. Przekładamy ją do miski i dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy dokładnie tak aby przyprawy otuliły wszystkie kuleczki ciecierzycy. Wsypujemy wszystko na dużą blachę (ja dodatkowo wykładam ją papierem do pieczenia) i równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 35-40 minut. W międzyczasie kilkukrotnie mieszamy Studzimy.