Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na stół wigilijny.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
Składniki
Wykonanie: Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić pod przykryciem przynajmniej na 8 godzin. Po tym czasie ciecierzycę obficie przepłukać i osączyć na sicie. Następnie zalać 1 litrem wody, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej i gotować bez przykrycia około 40 minut. Odcedzić i wysypać na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i oprószyć czosnkiem granulowanym, mieloną papryką i pieprzem i solą.. Ciecierzycę dokładnie połączyć z przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed spożyciem przestudzić. Tak przyrządzoną ciecierzycę możemy podać na stół Wigilijny.