Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na stół wigilijny.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1587
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 494
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 351
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 58
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1587
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 494
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 351
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 58
Składniki
Wykonanie: Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić pod przykryciem przynajmniej na 8 godzin. Po tym czasie ciecierzycę obficie przepłukać i osączyć na sicie. Następnie zalać 1 litrem wody, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej i gotować bez przykrycia około 40 minut. Odcedzić i wysypać na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i oprószyć czosnkiem granulowanym, mieloną papryką i pieprzem i solą.. Ciecierzycę dokładnie połączyć z przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed spożyciem przestudzić. Tak przyrządzoną ciecierzycę możemy podać na stół Wigilijny.