Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na stół wigilijny.
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 15
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1129
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 99
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 15
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1129
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 99
Składniki
Wykonanie: Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić pod przykryciem przynajmniej na 8 godzin. Po tym czasie ciecierzycę obficie przepłukać i osączyć na sicie. Następnie zalać 1 litrem wody, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej i gotować bez przykrycia około 40 minut. Odcedzić i wysypać na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i oprószyć czosnkiem granulowanym, mieloną papryką i pieprzem i solą.. Ciecierzycę dokładnie połączyć z przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed spożyciem przestudzić. Tak przyrządzoną ciecierzycę możemy podać na stół Wigilijny.