Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i przyjemna przekąska dla niespodziewanych gości.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Składniki
Wykonanie: Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć nieco miąższu, by zmieścił się farsz. Cukinię włożyć do dużego garnka z niewielką ilością osolonej wrzącej wody i dusić 8-10 minut pod przykryciem, po czym wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowy. Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać odłożony miąższ z cukinii, starty czosnek, bułkę tartą i orzechy. Wymieszać i zdjąć z ognia. Gdy masa przestygnie dodać żółtka , natkę pietruszki i śmietanę. Białka jajek ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Cukinię ułożyć na foli aluminiowej, nadziać farszem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Podawać z rybą przyrządzoną na parze lub z lodową sałatą. Smacznego.