Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia to łatwe i pyszne danie, na przykład na kolację lub jako przystawka, jest także świetnym dodatkiem do sałatek, ryżu, ryb czy mięsa....
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę włożyć papierem do pieczenia.
Dynię przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w plastry, obrać ze skórki.
Z gałązek oregano oderwać listki, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z czerwonym pesto. Mieszanką posmarować kawałki dyni, ułożyć na przygotowanej blasze, posypać solą i chili.
Wstawić do piekarnika na 20-25 minut. Po upieczeniu przełożyć na talerze, posypać parmezanem.