Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso obecnie jest tanie, często więc piekę różne mięsa i podaję do kanapek. Jest o wiele smaczniejsze od wędlin sklepowych.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5075
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 152
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5075
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 152
Składniki
Olej, wino i przyprawy dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przelać do naczynia, w którym będziemy piekli karkówkę i dokładnie obtoczyć ją w marynacie ze wszystkich stron. Wstawić do lodówki na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec karkówkę około 2,5 godziny, często ją obracając i polewając wytworzonym sosem. Można też podlewać winem lub bulionem. Jeżeli karkówkę chcemy przeznaczyć na kanapki, kroimy w plastry dopiero po całkowitym ostygnięciu.