Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso obecnie jest tanie, często więc piekę różne mięsa i podaję do kanapek. Jest o wiele smaczniejsze od wędlin sklepowych.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Składniki
Olej, wino i przyprawy dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przelać do naczynia, w którym będziemy piekli karkówkę i dokładnie obtoczyć ją w marynacie ze wszystkich stron. Wstawić do lodówki na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec karkówkę około 2,5 godziny, często ją obracając i polewając wytworzonym sosem. Można też podlewać winem lub bulionem. Jeżeli karkówkę chcemy przeznaczyć na kanapki, kroimy w plastry dopiero po całkowitym ostygnięciu.