Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka papryka jest świetną przystawką, pysznie smakuje ze świeżym pieczywem, można użyć jej do dań makaronowych, jako dodatek do pizzy czy też jarzynkę do pieczonego mięsa.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2119
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 24
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 861
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2119
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 24
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 861
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Papryki umyć, osuszyć, ułożyć na blasze do pieczenia, dodać całe ząbki czosnku. Skropić łyżką oliwy i piec do momentu, aż skórka zacznie odchodzić od miąższu (około 40 minut).
W międzyczasie wymieszać pozostałą oliwę z octem balsamicznym, płatkami chili, tymiankiem, solą i pieprzem.
Upieczone papryki przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić do ostygnięcia na około 30 minut.
Po tym czasie z papryki usunąć skórkę i gniazda nasienne.
Oczyszczoną paprykę zalać marynatą, wymieszać i odstawić na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Taką paprykę można przechowywać w lodówce do tygodnia.