Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie mogą obyć się bez pieczonego drobiu a perlica jest wyśmienita!
rękaw do pieczenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Perliczka jest bardzo smacznym ptaszkiem i łatwym w przygotowaniu. Tuszkę natarłam przyprawami wewnątrz i od zewnątrz. W tuszkę włożyłam obrane i pokrojone jabłko. Doda wilgotności i aromatu.
Warzywa obrałam pokroiłam grube kawałki, skropiłam olejem i obsypałam przyprawami.
Można przygotować wcześniej i upiec przed podaniem. Piekłam 1,5 h w 180 stopniach. Rękaw gwarantuje utrzymanie wilgotności a mięso będzie się rozpływało.
Smacznego :)