Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie mogą obyć się bez pieczonego drobiu a perlica jest wyśmienita!
rękaw do pieczenia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 92
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 135
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 289
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1109
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 782
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 92
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 135
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 289
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1109
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 782
Składniki
Perliczka jest bardzo smacznym ptaszkiem i łatwym w przygotowaniu. Tuszkę natarłam przyprawami wewnątrz i od zewnątrz. W tuszkę włożyłam obrane i pokrojone jabłko. Doda wilgotności i aromatu.
Warzywa obrałam pokroiłam grube kawałki, skropiłam olejem i obsypałam przyprawami.
Można przygotować wcześniej i upiec przed podaniem. Piekłam 1,5 h w 180 stopniach. Rękaw gwarantuje utrzymanie wilgotności a mięso będzie się rozpływało.
Smacznego :)