Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie mogą obyć się bez pieczonego drobiu a perlica jest wyśmienita!
rękaw do pieczenia
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425112
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425112
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Perliczka jest bardzo smacznym ptaszkiem i łatwym w przygotowaniu. Tuszkę natarłam przyprawami wewnątrz i od zewnątrz. W tuszkę włożyłam obrane i pokrojone jabłko. Doda wilgotności i aromatu.
Warzywa obrałam pokroiłam grube kawałki, skropiłam olejem i obsypałam przyprawami.
Można przygotować wcześniej i upiec przed podaniem. Piekłam 1,5 h w 180 stopniach. Rękaw gwarantuje utrzymanie wilgotności a mięso będzie się rozpływało.
Smacznego :)