Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska lub pyszny dodatek do grillowanego mięska. Polecam do piwa albo do kefirku.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 25
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2660
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 135
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 25
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2660
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 135
Składniki
Nieobrane ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną (ale nie zupełnie, żeby się nie rozpadały później). Ser żółty ścieramy na drobnej tarce, wbijamy jajko, dodajemy śmietanę, przyprawę. Składniki "rozkłócamy" widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry wędzonego boczku kroimy poprzecznie w wąskie paseczki. Ugotowane ziemniaki kroimy na pół, łyżką wydrążamy spore zagłębienia. "Wydrążyny" odkładamy do talerza z masą serowo-jajeczną, rozgniatamy widelcem, wszystko mieszamy, jeśli "wydrążyny" są twarde, należy je wcześniej pokroić w drobną kostkę. Nadziewamy łupinki ziemniaków farszem, posypujemy każdy paseczkami boczku, wstawiamy do piekarnika i pieczemy na rumiano w temp. 190 stopni przez ok. 10-15 min. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy zieleninką.