Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska lub pyszny dodatek do grillowanego mięska. Polecam do piwa albo do kefirku.
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 217
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 1229
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 524
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 217
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 1229
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 524
Składniki
Nieobrane ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną (ale nie zupełnie, żeby się nie rozpadały później). Ser żółty ścieramy na drobnej tarce, wbijamy jajko, dodajemy śmietanę, przyprawę. Składniki "rozkłócamy" widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry wędzonego boczku kroimy poprzecznie w wąskie paseczki. Ugotowane ziemniaki kroimy na pół, łyżką wydrążamy spore zagłębienia. "Wydrążyny" odkładamy do talerza z masą serowo-jajeczną, rozgniatamy widelcem, wszystko mieszamy, jeśli "wydrążyny" są twarde, należy je wcześniej pokroić w drobną kostkę. Nadziewamy łupinki ziemniaków farszem, posypujemy każdy paseczkami boczku, wstawiamy do piekarnika i pieczemy na rumiano w temp. 190 stopni przez ok. 10-15 min. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy zieleninką.