Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłko z orzechami laskowymi i sosem słodko-kwaśnym to idealna przystawka na jesień.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1820
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1820
Składniki
jabłko przekroić w proporcjach 1/3 do 2/3. Z większej części wydrążyć nasiona. Upiec w piekarniku (nagrzanym do 180 stopni) aż będzie miękkie. Ubić białko z cukrem. Dodać ser mascarpone i orzechy laskowe (uprzednio rozdrobnione) i delikatnie wymieszać. Napełnić upieczone jabłko i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem słodko-kwaśnym. Gotowe. Smacznego!