Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne w okresie jesiennym ;-D
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7974
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13757
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7974
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13757
Składniki
Kasztany dokładnie myjemy i osuszamy.
Każdego kasztana z wypukłej strony nacinamy na krzyż (uwaga bo kasztany się ślizgają i można się pokaleczyć, ja proponuję nałożyć na rękę w której się trzyma kasztana rękawiczkę kuchenną dla bezpieczeństwa).
Tak nacięte kasztany układamy na blaszce i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15-20 minut.
Kasztany po upieczeniu solimy i zjadamy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))