Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto po nie sięgnąć, zwłaszcza w jesienne deszczowe dni, ponieważ zawierają dużo witaminy C. Wzmacniają organizm i zapobiegają infekcjom.
Kasztany umyć, osuszyć w papierowym ręczniku.
Każdy naciąć na krzyż z wypłukłej strony.
Ułożyć na blasze (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia.
Delikatnie skropić olejem lub roztopionym masłem i oprószyć solą.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 30 minut.
Jeść gorące, obierając ze skórki.
Można dodatkowo doprawić solą lub jeść polane syropem klonowym lub płynnym miodem.
Można je też prażyć na suchej patelni przez około 10-15 minut lub gotować przez 40 minut.
Kasztany są też bogate w skrobię, co sprawia że czujemy się długo syci.
W smaku są delikatne, lekko mączyste i słodkawe..
Do wyjadania wprost ze słoiczka lub jako dodatek np do lodów.Syrop można zuży...
Odsłon: 6050
No cóż, dzieci co ją zawsze uwielbiają. Choinka piankowa sprawdzi się jako de...
Odsłon: 525
Kiełki są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witami...
Odsłon: 1255
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1196
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1196
Składniki
Kasztany umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Każdy naciąć na krzyż z wypłukłej strony. Ułożyć na blasze (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skropić olejem lub roztopionym masłem i oprószyć solą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 30 minut. Jeść gorące, obierając ze skórki. Można dodatkowo doprawić solą lub jeść polane syropem klonowym lub płynnym miodem. Można je też prażyć na suchej patelni przez około 10-15 minut lub gotować przez 40 minut. Kasztany są też bogate w skrobię, co sprawia że czujemy się długo syci. W smaku są delikatne, lekko mączyste i słodkawe..
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Przekąski
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Szaszłyki z faszerowanej papryki
coś pysznego dla każdego :)
Odsłon: 42
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe
Odsłon: 105