Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto po nie sięgnąć, zwłaszcza w jesienne deszczowe dni, ponieważ zawierają dużo witaminy C. Wzmacniają organizm i zapobiegają infekcjom.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17876
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1699
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17876
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Składniki
Kasztany umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Każdy naciąć na krzyż z wypłukłej strony. Ułożyć na blasze (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skropić olejem lub roztopionym masłem i oprószyć solą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 30 minut. Jeść gorące, obierając ze skórki. Można dodatkowo doprawić solą lub jeść polane syropem klonowym lub płynnym miodem. Można je też prażyć na suchej patelni przez około 10-15 minut lub gotować przez 40 minut. Kasztany są też bogate w skrobię, co sprawia że czujemy się długo syci. W smaku są delikatne, lekko mączyste i słodkawe..