Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto po nie sięgnąć, zwłaszcza w jesienne deszczowe dni, ponieważ zawierają dużo witaminy C. Wzmacniają organizm i zapobiegają infekcjom.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19963
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 575
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6994
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244200
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19963
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 575
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6994
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244200
Składniki
Kasztany umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Każdy naciąć na krzyż z wypłukłej strony. Ułożyć na blasze (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skropić olejem lub roztopionym masłem i oprószyć solą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 30 minut. Jeść gorące, obierając ze skórki. Można dodatkowo doprawić solą lub jeść polane syropem klonowym lub płynnym miodem. Można je też prażyć na suchej patelni przez około 10-15 minut lub gotować przez 40 minut. Kasztany są też bogate w skrobię, co sprawia że czujemy się długo syci. W smaku są delikatne, lekko mączyste i słodkawe..