Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na przekąskę a zarazem mega prosty przepis!
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 94
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 46
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10188
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 94
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 59
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 159
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 94
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 46
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10188
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 94
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 59
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 159
Składniki
Na początek przygotowujemy naczynie żaroodporne. Potem pałeczki kurczaka dobrze przepłukujemy. Następnie przyprawiamy je (robimy mix: pieprz, papryka, przyprawa do kurczaka, sól). Odstawiamy do lodówki na min. 30 min. Teraz zrobimy specjalną marynatę, Do miseczki wrzucamy: jogurt grecki + kapka mleka + poszatkowany liść pietruszki + czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość mieszamy. Przygotowujemy miseczkę z bułką tartą. Teraz wyjmujemy pałeczki z kurczaka z lodówki. Namaczamy je w marynacie a potem w bułce tartej. Tak robimy z każdą pałeczką, układamy je w naczyniu żaroodpornym i na każdą pałkę z kurczaka nakładamy kawałek masła. Nastawiamy piekarnik na 210 stopni, wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy 50 min. Po tym czasie będą gotowe:-) Link z przygotowań znajdziecie pod spodem:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!