Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na przekąskę a zarazem mega prosty przepis!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 297
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 633
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 56
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 297
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 633
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 56
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Na początek przygotowujemy naczynie żaroodporne. Potem pałeczki kurczaka dobrze przepłukujemy. Następnie przyprawiamy je (robimy mix: pieprz, papryka, przyprawa do kurczaka, sól). Odstawiamy do lodówki na min. 30 min. Teraz zrobimy specjalną marynatę, Do miseczki wrzucamy: jogurt grecki + kapka mleka + poszatkowany liść pietruszki + czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość mieszamy. Przygotowujemy miseczkę z bułką tartą. Teraz wyjmujemy pałeczki z kurczaka z lodówki. Namaczamy je w marynacie a potem w bułce tartej. Tak robimy z każdą pałeczką, układamy je w naczyniu żaroodpornym i na każdą pałkę z kurczaka nakładamy kawałek masła. Nastawiamy piekarnik na 210 stopni, wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy 50 min. Po tym czasie będą gotowe:-) Link z przygotowań znajdziecie pod spodem:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!