Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w Toruniu w czasie wakacji, jedliśmy przepyszne pieczone pierogi, a dziś próbowaliśmy przywołać ten smak. Mniam!
Ciasto:
Z 1/2 szklanki wody, kilku łyżek mąki pszennej, cukru i drożdży zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać resztę mąki i wody - wyrabiać ciasto. Dodać oliwę, wymieszać i przełożyć na stolnicę. Wyrabiać do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby dodać jeszcze mąki.
Farsz: Mięso obrać z kości, razem z jarzynami przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać przyprawy, jajko i ewentualnie bułkę tartą, jeśli masa będzie zbyt rzadka.
Ciasto wałkować na grubość do 1/2 cm. Wycinać duże koła, nakładać farsz i zlepiać. Posmarować po wierzchu rozbełtanym jajkiem i posypać oregano lub nasionkami słonecznika.
Piec 20 minut w temp. 190 stopni, grzałki góra-dół.
Podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem ketchupu lub innych zimnych sosów do mięs.
Smacznego!
Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami to danie lekkie, zdrowe i smaczne.
Odsłon: 136414
Pieczone buraki w piekarniku zachowują wyśmienity smak i witaminy. Zapraszam...
Odsłon: 3157
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 295
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3249
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1018
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 295
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3249
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1018
Składniki
Ciasto: Z 1/2 szklanki wody, kilku łyżek mąki pszennej, cukru i drożdży zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać resztę mąki i wody - wyrabiać ciasto. Dodać oliwę, wymieszać i przełożyć na stolnicę. Wyrabiać do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby dodać jeszcze mąki.
Farsz: Mięso obrać z kości, razem z jarzynami przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać przyprawy, jajko i ewentualnie bułkę tartą, jeśli masa będzie zbyt rzadka.
Ciasto wałkować na grubość do 1/2 cm. Wycinać duże koła, nakładać farsz i zlepiać. Posmarować po wierzchu rozbełtanym jajkiem i posypać oregano lub nasionkami słonecznika.
Piec 20 minut w temp. 190 stopni, grzałki góra-dół.
Podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem ketchupu lub innych zimnych sosów do mięs.
Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 642
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1018