Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w Toruniu w czasie wakacji, jedliśmy przepyszne pieczone pierogi, a dziś próbowaliśmy przywołać ten smak. Mniam!
Pyszna zapiekanka z makaronem
Odsłon: 5507
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4623
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3032
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 219
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4623
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3032
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 219
Składniki
Ciasto: Z 1/2 szklanki wody, kilku łyżek mąki pszennej, cukru i drożdży zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać resztę mąki i wody - wyrabiać ciasto. Dodać oliwę, wymieszać i przełożyć na stolnicę. Wyrabiać do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby dodać jeszcze mąki.
Farsz: Mięso obrać z kości, razem z jarzynami przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać przyprawy, jajko i ewentualnie bułkę tartą, jeśli masa będzie zbyt rzadka.
Ciasto wałkować na grubość do 1/2 cm. Wycinać duże koła, nakładać farsz i zlepiać. Posmarować po wierzchu rozbełtanym jajkiem i posypać oregano lub nasionkami słonecznika.
Piec 20 minut w temp. 190 stopni, grzałki góra-dół.
Podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem ketchupu lub innych zimnych sosów do mięs.
Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2110
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 392